Φωτοάλμπουμ - Φωτογραφίες της σκηνής του Θεόφιλου με τον Σαμψών

Ο Θεόφιλος ακολουθούσε τον παλαιστή Σαμψών στις περιοδείες του στα χωριά της Μαγνησίας και συμμετείχε ως βοηθός του στις παραστάσεις που έκανε δείχνοντας τα ανδραγαθήματά του.
Κάτι ανάλογο, 50 χρόνια μετά, κινηματογράφησε και ο Φελίνι στην Ιταλία. Η strada, ένα από τα αριστουργήματά του, στηρίζεται στις λαϊκές παραστάσεις ενός παλαιστή και στη σχέση του με τη βοηθό του που μοιάζει λίγο αλλοπαρμένη. Ο Ζαμπανό και η Τσελσομίνα θα συγκινούν για πάντα τους θεατές της ταινίας.
Τα γυρίσματα της σκηνής του Σαμψών έγιναν στους Πινακάτες και στην Τσαγκαράδα Πηλίου.
Ο Θεόφιλος θα ζωγραφίσει, εκείνα τα χρόνια, τον μυθικό Σαμψών με τα πολλά κατορθώματά του. Οι τοιχογραφίες του έχουν διασωθεί στον φούρνο του Βελέντζα στην Άλλη μεριά Πηλίου.
Τα γυρίσματα της σκηνής του Σαμψών έγιναν στους Πινακάτες και στην Τσαγκαράδα Πηλίου. Ο Θεόφιλος υποκλίνεται και αυτός στο κοινό σαν να είναι πρωταγωνιστής.
Εκτός από τα εντυπωσιακά νούμερα που παρουσίαζε ο Σαμψών, απευθυνόμενος στους θεατές τους μιλούσε με τρόπο πολύ προσωπικό. Τα λόγια του πότε έμοιαζαν με παραμύθι και πότε είχαν τη δύναμη και την αμεσότητα ενός πολύ καλού ηθοποιού που έπρεπε να πείσει τον κόσμο για την αλήθεια του.
Ο ηθοποιός που έπαιξε στην ταινία τον Σαμψών ήταν ο γνωστός παλαιστής Σαμψών που γνώρισα στην πλατεία Ταχυδρομείου όπου έδινε, στα τέλη της δεκαετίας του 70, τις δικές του αθηναϊκές παραστάσεις.
Ο σύγχρονός μας Σαμψών είχε τρομερή δύναμη και αντοχή. Ήταν θαυμαστής του Παναγή Κουταλιανού που έκανε καριέρα στο εξωτερικό παλεύοντας με τίγρεις και λιοντάρια.