Φωτοάλμπουμ - Φωτογραφίες απο Θεόφιλο - Διάφορες

 Ο Λάκης Παπαστάθης στο φουαγιέ του θεάτρου Μακεδονικών Σπουδών.
Ο μουσικός της ταινίας Γιώργος Παπαδάκης (1947- 2013), ο σκηνοθέτης Λάκης Παπαστάθης και ο βοηθός παραγωγής Γιάννης Βαρνάβας.
Το καρτελάκι της διαπίστευσης στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1984.
Ο Λάκης Παπαστάθης στη σκηνή όπου ο Θεόφιλος έπαιζε τον Μέγα Αλέξανδρο.
Ο Λάκης Παπαστάθης και ο Θεόφιλος στη σκηνή του σχολείου που τελικά δεν μπήκε στο φιλμ.
 ο Λάκης Παπαστάθης σε καφενείο της Επάνω Σκάλας Μυτιλήνης.
Ο Λάκης Παπαστάθης και ο διευθυντής φωτογραφίας Θόδωρος Μαργκάς μπροστά στην Παλαιά Βουλή.
Ο μοντέρ Βαγγέλης Γούσιας, ο βοηθός παραγωγής Αντώνης Κούβαρης και ο σκηνοθέτης στο γύρισμα μπροστά στην Παλαιά Βουλή.
Ο Λάκης Παπαστάθης και ο ειδικός καλλιτεχνικός συνεργάτης Νίκος Πετρόπουλος στα Δερβενοχώρια προς αναζήτησιν χώρων για το γύρισμα του Θεόφιλου.
Τελευταίες οδηγίες πριν το γύρισμα της σκηνής που ο Θεόφιλος διαβάζει την πρώτη κριτική για το έργο του. Λάκης Παπαστάθης, Δημήτρης Καταλειφός.
Ο Θεόφιλος επιστρέφει στην Μυτιλήνη
Η πρώτη φωτογραφία που έβγαλε ο Θεόφιλος στην Αθήνα.
Ο Θεόφιλος στο χωράφι του πατρικού σπιτιού στη Βαρειά της Λέσβου.
 Ο Λάκης Παπαστάθης και ο Δημήτρης Καταλειφός στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1987.
Η στιγμή της βράβευσης στο φεστιβάλ 1987. Πίσω από τον Λάκη Παπαστάθη διακρίνεται ο Κώστας Βρεττάκος που με την ταινία του «Τα παιδιά της Χελιδόνας» μοιράστηκε το πρώτο βραβείο καλύτερης ταινίας με τον Θεόφιλο. Διακρίνονται επίσης η Τώνια Μαρκετάκη, ο Στρατής Καρράς, Ο Τάσος Ψαρράς, ο Χρήστος Μάγκος και ο Κώστας Κουτσομύτης.
Κάρτα εισόδου για τις προβολές των ταινιών του φεστιβάλ 1987, χρονιά που παίχτηκε και ο Θεόφιλος.
Κάρτα εισόδου για το Φεστιβάλ Βερολίνου 1988. Ο Θεόφιλος παίχτηκε στο διαγωνιστικό τμήμα.
Σε ένα διάλειμμα στο Μπαλτζίκι της Λέσβου. Λάκης Παπαστάθης, Νίκος Πετρόπουλος.
Η σκηνογράφος και ενδυματολόγος της ταινίας Ιουλία Σταυρίδη με την βοηθό της Ηλέκτρα Λαπαθιώτη έχουν ντυθεί για να παίξουν ρόλους κομπάρσων στο φιλμ.
Ο Σωτήρης Αναστασιάδης και η Κατερίνα Ευαγγελάκου  βοηθούν στο γύρισμα του Θεόφιλου.
Η Ιουλία Σταυρίδη και η βοηθός της Ηλέκτρα Λαπαθιώτη με παραδοσιακές φορεσιές της Αγιάσου Λέσβου.
Ο μακιγιέρ Γιώργος Σκένδρος υπήρξε βασικός συντελεστής της ταινίας. Κατάφερε να μεταμορφώσει το πρόσωπο του Δημήτρη Καταλειφού, που τότε ήταν 30 χρονών, στις διαφορετικές ηλικίες της ζωής του.
Στο καφενείο της Βατούσας οι ντόπιοι έπαιξαν τους παλαιούς θαμώνες του. Άκουγαν εκεί τις αναγνώσεις των ηρωικών ιστοριών από τα εικονογραφημένα φυλλάδια που διάβαζε ο δάσκαλος.
Στους τοίχους του καφενείου ήταν κρεμασμένες λαϊκές λιθογραφίες που συχνά αντέγραφε ο Θεόφιλος. Όταν μπαίνει στο καφενείο ο ζωγράφος μοιάζει σαν παράξενος επισκέπτης.
Ο Λάκης Παπαστάθης επτά χρόνια μετά την ολοκλήρωση του Θεόφιλου επισκέπτεται ξανά το σπίτι του Κοντού στην Ανακασιά Πηλίου για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ.
Οκτώ χρόνια μετά τον Θεόφιλο ο Λάκης Παπαστάθης και ο Δημήτρης Καταλειφός στην εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του Μανόλη Αναγνωστάκη.
Ο ζωγράφος Μίλτος Παντελιάς αντέγραψε με απόλυτη ακρίβεια τα έργα του Θεόφιλου που, για δεκαετίες μετά, κρέμονταν στους τοίχους του γραφείου της CINETIC.
Μετά το γύρισμα του Θεόφιλου τα έργα του αναρτήθηκαν στους τοίχους του γραφείου στη CINETIC. Eδώ φαίνεται ο κόλπος της Γέρας.