Φωτοάλμπουμ - Φωτογραφίες από Θεόφιλο - Σπίτι Κοντού

 Ο Θεόφιλος τις παραμονές της αναχώρησής του από τον Βόλο για τη Μυτιλήνη επισκέφθηκε το σπίτι του Γιάννη Κοντού στην Ανακασιά Πηλίου για να δει τι ζωγραφιές  που είχε ζωγραφίσει πριν 15 περίπου χρόνια. Διακρίνεται και ο Ντίνος Λύρας που έπαιξε το ρόλο του Κοντού και η Σάσα Κρίτση (1954- 2011) που έπαιξε τη γυναίκα του.
Όταν ο Θεόφιλος βλέπει τη ζωγραφιά με το άλογο του Κοντού ρωτάει… «ζει το άλογο;». Ο Κοντός του απαντάει...«το χάσαμε Θεόφιλε πέρυσι». Μετά από λίγο ο ζωγράφος ψιθυρίζει... «εδώ καλπάζει».
Πρόβα λίγο πριν ολοκληρωθεί το μακιγιάζ.
 Ο Θεόφιλος με τη λάμπα στο χέρι περνάει μπροστά από τις ζωγραφιές του.
 Αυτό το κοντινό του προσώπου του Θεόφιλου είναι ίσως το πιο πετυχημένο μακιγιάζ της ταινίας. Ο Γιώργος Σκένδρος, που υπήρξε προσωπικός μακιγιέρ του Αλέξη Μινωτή στους μεγάλους ρόλους αρχαίας τραγωδίας, δούλεψε στον Θεόφιλο με τρομερό πείσμα παλεύοντας με σύγχρονα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά τότε στον ελληνικό κινηματογράφο.
Το καθιστικό του σπιτιού είναι ζωγραφισμένο από το ταβάνι μέχρι το πάτωμα. Είναι φυσικό ο Θεόφιλος να φαντάζεται τον εαυτό του μέσα στη ζωγραφική του, ανάμεσα στους ήρωες των ονείρων του.
 Αναμνηστική φωτογραφία του Λάκη Παπαστάθη με τον Δημήτρη Καταλειφό σε ένα διάλειμμα του γυρίσματος.