Φωτοάλμπουμ - Φωτογραφίες από Θεόφιλο - Σπίτι Τεριαντ

Συνέχεια του γυρίσματος με τον Σταμάτη φασουλή και τον Μάνο Σταλάκη. Την κλακέτα  χτυπάει ο βοηθός σκηνοθέτης Βασίλης Λουλές. Διαβάζουμε πως είναι η τρίτη λήψη του πλάνου 191.
Σταμάτης Φασουλής Υβόννη Μαλτέζου και Δημήτρης Καμπερίδης στη βεράντα του ιστορικού σπιτιού της Μυτιλήνης- έμενε εδώ κατά διαστήματα0 και Οδυσσέας Ελύτης- στο οποίο γυρίστηκαν οι σκηνές που σχετίζονταν με το σπίτι του Τεριάντ.
Τα δύο αδέλφια Θεόφιλος και Σταύρος Χατζημιχαήλ είναι έτοιμα να μπουν στο πλάνο για να παίξουν τη σκηνή στο σπίτι του Τεριάντ.
Ο φωτογράφος σκοπεύει το συνεργείο. Τότε οι ταινίες γυρίζονταν σε φιλμ και αυτό απαιτούσε συνήθως μεγάλο συνεργείο τεχνικών. Διακρίνονται: Λάκης Παπαστάθης, Νίκος Πετρόπουλος, Θόδωρος Μαργκάς, Ντίνος Κίττου κλπ.
 Ο Λάκης Παπαστάθης με τον καλλιτεχνικό συνεργάτη της ταινίας Νίκο Πετρόπουλο.
Ενώ ο αδερφός του απαγγέλει αρχαιοπρεπώς, ο Θεόφιλος προσπαθεί να τον τραβήξει και να φύγουν.
Το συνεργείο με τον διευθυντή φωτογραφίας Θόδωρο Μαργκά έχει στήσει τη μηχανή απέναντι από τον Θεόφιλο που βλέπει τον αδερφό του να γελοιοποιείται ρητορεύοντας.
Ο Δημήτρης Καμπερίδης (1946- 2010) έπαιξε τον ρόλο του αδερφού του Θεόφιλου Σταύρου, που πίστευε πως όπως εκείνος ήταν προικισμένος στη ζωγραφική, αυτός είχε το ταλέντο της ρητορικής. Παραδίδοντας τα έργα στον Τεριάντ και την παρέα του έκανε και μία επίδειξη της ρητορικής του αξίας μιλώντας για τη ζωγραφική του αδερφού του με γλώσσα αρχαΐζουσα, γεμάτη σολοικισμούς.
Στην ταινία ο Θόδωρος Έξαρχος (1931- 2009) έπαιξε τον ρόλο του πατέρα Τεριάντ. Προκειμένου ο διάσημος γιος του να συναντήσει τον ζωγράφο φρόντισε να μάθει τα στέκια από τα οποία περνούσε ο Θεόφιλος στη Λέσβο. Στη σκηνή συμμετέχει και ο σημαντικός ερασιτέχνης ηθοποιός Κλεομένης Τζανέτος, μία εμβληματική μορφή του ερασιτεχνικού θεάτρου Μυτιλήνης.
Ο Τεριάντ συνειδητοποιεί τους κινδύνους αλλοτρίωσης του λαϊκού ζωγράφου από μία ξαφνική αναγνώριση του έργου του.
 Ο Μάνος Σταλάκης (1953- 2017) έπαιξε τον Γάλλο τεχνοκριτικό που είχε ταξιδέψει στη Μυτιλήνη μαζί με τον φίλο του Τεριάντ. Ερμήνευσε τον ρόλο του με ευαισθησία, πνευματικότητα και ευγένεια. Όταν μιλούσε ένιωθες πως άκουγες μουσική.
Προετοιμασία των τεχνικών για το γύρισμα. Η βασική σκηνή της συνάντησης της παρέας του Τεριάντ με τους αδελφούς Χατζημιχαήλ θα γυριστεί στη βεράντα του σπιτιού.